QROlle
OH-sivut

Tervetuloa rakentamaan QRP-rigiä kanssamme!

Prototyyppi

QROlle-projekti:
Suunnittelijan esittely
QROlle SM-sivut
QROlle@OH6AG Teema

Rakenteluohjeet:

Osaluettelo
Yleisopas

Rakennusohjeet

Kaaviokuvat
Korjaukset ja vihjeet
R & D-sivu
OH6HGN CW-kit
OH6KWV DDS-VFO
SM6DJH Transverter 144
OH QROlle-säätäjät

RA-eripainokset:
RA 1/2005
RA 2/2005
RA 3/2005
RA 4/2005

RA 5/2005
RA 6/2005

Muut linkit:
OH6NT:n hamsivut
OH6AGn kerhosivusto

Webbitilan sponsoroi:
Site sponsored by:


© 2005-2016

Kävijälaskuri poistettu; se
aiheutti spämmiä. Alla olevasta
napista löytyy sivuston
tilastotietoa. Lisää kokonais-
kävijämäärään n. 6000.

Sivuston tilasto:
Sidornas statistik:

Free counter and web stats


QROllen bandisuotimia
RA:n kannessa.

Päivitetty: 30.01.2016

oh3we_dds


Kuva vas.: OH3WE:n QROlle Classic varustettuna itse tehdyllä DDS-VFOlla!

Uusi versio: QROlle II on myös suunniteltu!
DDS/QRP-rigi jossa 80, 40, 30, 20 ja 17 m, SSB/CW! Katso lisää
SM0JZT:n QROlle SM-sivustolta (valikossa). Rakennusohjeet jne. ovat englanniksi, ja dokumentit ovat paljon kehittyneempiä kuin entisessa rakennussarjassa. QROlle_II


QROlle-rakennussarjoja ei enää ole saatavissa! Dokumentit mahdollistavat kuitenkin omatoimisen rakentamisen. Useimmat komponentit ovat edelleen saatavissa komponenttiliikkeistä. Printtikalvot QROlle:lle ovat "Rakennusohjeet -valikossa pdf:nä.
Käyttö sallittu vain yksityisiin projekteihin!

QROllea varten on OH-maassa suunniteltu DDS-VFO!
OH6HGN Teemu ja OH6KVW Olavi ovat tehneet rigille DDS-ohjatun (Digital Direct Synthesis) VFO:n jota voi kysellä Teemulta.

QROllen projektikuvaus:
QROlle ei ole aivan vasta-alkajan projekti, mutta ei myöskään mikään "high-tech" laite, vaan sellainen jonka jokainen radioamatööri osaa rakentaa, ja myös ymmärtää sen toiminnan. Sillä on hämmästyttävän hyvät ominaisuudet luokassaan, jossain suhteissa jopa paremmat kuin ostorigillä. 10 W ulos 80:llä ja 20:llä rittää pitkälle... Mikään ei estä kehittelemästä laitteeseen lisää ominaisuuksia kuten QRO-pääteaste tai CW-bugi. Myös CW-lähetysmahdollisuus saadaan pienllä säätämisellä. QROlle on optimoitu SSB:lle, mutta muutamalla kiteellä ja parilla releellä se saadaan CW:lle! Alla tämän ratkaisun proto. Kaavio löytyy linkistä "Kaaviokuvat". CW-osuus ei sisälly rakennussarjaan, mutta sille on saatavissa piirikortit, tai koko kitti Teemulta, OH6HGN.

QROlle:lle "SmartDDS"-VFO:n ovat jo tehneet OH6KWV Olavi ja SM5DEH Nils. Sellaisella siihen saadaan DDS-tekniikka, sekä myös kauko-ohjaus sarjaliitännän avulla, tai jopa webin kautta! Katso linkit yllä! Myös transvertteri 2 m:lle on suunniteltu. Yhteensä näitä radioita on rakenteilla OH-maassa 44 kpl! Hieno juttu, eikö vain?

Oikealla Teemun, OH6HGN:n QROllen CW-suodin, joka on tehty PIN-diodeilla virran (ja releiden) säästämiseksi! Lisää aiheesta R&D - sivulla!
Selostus tästä!
Till vänster Teemus, OH6HGN:s CW-filter byggt med PIN-dioder för att spara ström och reläer! Fås nu som KIT! Mer om ämnet på R&D-sidorna.
Beskrivning här!